HTML

Satyrblog

Eredeti célom többek között amatőr alkotók szépirodalmi jellegű szövegeinek közreadása volt, ezek azonban egy bizonyos idő után az azóta megszűnt Faragóműhely nevű blogomba kerültek. Szerepelnek továbbá bevált kedvteléseim (labdarúgás, matematika, zene, nyelvek,...) köréből származó, remélhetően vitát is kiváltó bejegyzések, rövid aktuálpolitikai észrevételek. Ha úgy gondolod, hogy egy saját bejegyzésed jól illeszkedhet a blog jellemzőihez, a látogatók ízléséhez, küldd el a következő címre: miklos.varkonyi@gmail.com

Címkék

ady (1) ajovoemlekei (1) akadémia (1) alak art (1) állami támogatás (1) állatok (1) angol (15) átirat (1) ballada (1) britten (6) dalszöveg (15) divat (1) e.a.poe (1) életrajz (1) erotika (1) Európai Unió (1) felekezet (1) félrefordítás (1) felsőoktatás (1) finanszírozás (1) francia (1) frank zappa (1) futball (7) gól (1) győzelmi harsonák (1) hatod (1) hozzászólások (1) humor (24) ihlet (1) ingyenes (?) köznevelés (1) interjú (1) inverz (4) irónia (2) iskolakezdés (1) játékvezetés (3) jeszenyin (1) József Attila (1) kästner (1) képviselő (1) kipling (1) kivonat (1) klímakatasztrófa (1) könyvnap (1) kooperáció (9) környezet (1) koronavírus (3) korszerű tanszerek (1) Kozmosz (1) központozás (1) kritika (1) kultúra (6) leshelyzet (1) limerick (1) link (1) logika (1) madarak (1) magánkiadás (1) matek (1) matematika (1) mentőakciók (1) műbírálat (4) műfordítás (29) musical (1) német (3) népfelkelés (1) női BL (1) nyelvtan (1) nyereség (1) nyitási propaganda (1) orosz (1) ötvenhatos villamos (1) óvatosság (1) párbeszéd (1) philip sidney (1) poet (1) póker (1) politika (25) próza (1) radikalizmus (1) rejtvény (1) rezsidolgok (1) robert frost (1) ross satyr (18) sorozat (1) spanyol futball (1) sport (1) suzanne vega (2) szabálykönyv (1) szatíra (21) színház (1) szóhasználat (1) szonett (5) szonettkoszorú (1) szövegalkotás (1) szövegminőség (1) tankötelezettség (1) tanulmány (23) televízió (1) tender (1) tennyson (1) tesztelés (1) UEFA (1) újév (1) ujjgyakorlatok (12) üres struktúra (1) választás (5) vallás (1) valószínűségszámítás (1) VAR (1) vegyes rímképlet (1) vers (36) versenykiírás (1) videóasszisztens (1) videóklip (1) vita (6) western (1) xilofongyár (12) zene (9) zöldségek (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Lobra: Most 2022. március elseje van, 19:00 óra, és a megfelelő kijelző azt mutatja, hogy ezt a bejegyzés... (2022.03.01. 19:02) A Duna-kanyar gyöngyszeme
  • Lobra: A tény, hogy a közel kétezer megnyitás következtében rettentő sok, több mint 80 észrevétel özönlöt... (2022.02.09. 02:17) Néhány szubjektív mondat a vagyonokról
  • Lobra: A rezsiköltség-megtakarításokat végső soron a fogyasztónak kell megfizetnie például azért, mert a ... (2022.02.06. 12:47) Rezsigazdálkodás - korábban és jelenleg
  • Lobra: Köztudott, hogy az ez évi férfi labdarúgó Európa-bajnoki döntő meccseinek egyik helyszíne Budapest... (2021.04.08. 19:59) Reszkess, koronavírus!
  • Ross Satyr: Az EU az egyes tagországokra bízza a döntést, vagyis elkerülhetetlen egy sokoldalú egyeztetés, ame... (2019.04.30. 11:59) Óraátállítás

Linkblog

Szeptember: Szakvásár

2009.10.19. 18:34 Lobra

Folytatjuk a létező szocializmus korának krónikáját, egyik ipari fellegvárában megjelenő üzemi lap anyagaiban tallózva.

A minap zárta be kapuit a hagyományos, minden év májusának hatodik hetében Longobárdiában megrendezésre kerülő Representala Internationa par Trada e Musicata Industria, vagyis a RITMI rövidítéssel világszerte közismert nemzetközi zeneipari és -kereskedelmi bemutató. A Xilofongyár termékei már régóta megszokott résztvevői e rendezvénynek; ez évben azonban azzal, hogy felvetődött az önálló külkereskedelmi jogkörrel felruházott Xilimex Rt. megalakításának gondolata, a puszta bemutatáson túlmenően haladóbb üzletpolitikai célkitűzésekkel utazhatott el maroknyi hatvanfős delegációnk az ez évi vásárra. Elkészülvén a vásári részvételünk hivatalos elemző zárójelentése, bekopogtattam a küldöttséget vezető Propag Andor reklám- és munkaversenyügyi igazgatóhoz. Bebocsátott.

– Kedves Propag elvtárs, engem ért az a megtiszteltetés, hogy elsőként érdeklődhetem gyárunk szereplésérnek eredményeiről, visszhangjáról. Kérem, tájékoztassa híréhes közvéleményünket!

– Örömest teszem, annál is inkább, mivel nincs ok szégyenkezésre. De hadd kezdjem előbbről, az előkészületekkel. Megtudtuk, hogy ebben az évben először a Longocolor, a rendező ország színes televíziós hálózata is többször ellátogat a vásárra, ezért különösen fontossá vált, hogy termékeink és bemutatóink külalakra is vonzóak legyenek és felkeltsék a figyelmet. Ezért tehát kiállítási standunkat – amelyet korábban az éppen lezajlott vásár bezárásakor úgy ahogy volt, bepakoltuk egy konténerbe, és a következő helyszínen változatlanul állítottuk fel – ezúttal hazahozattuk, és nagyfokú átrendezést hajtottunk végre.

– Miben állt ez?

– Mindent elkövettünk a látványérték fokozása érdekében. Azoknak az asztaloknak, amelyek mögött a prospektusainkat osztogató miniszoknyás hosztesszeink ülnek, eltávolíttattuk az elülső lapját. A minden kerek félórában megtartott bemutató xilofonozáshoz használt hangszertartó asztalok lábait félbefűrészeltettük, így a xilofonozó lányoknak mélyebbre kellett hajolniuk. Nagy sikert aratott még a belülről tükröző, kívülről átlátszó üvegfülke.

– Értem, ezzel vették körül az éghajlatra érzékenyebb berendezéseket, nehogy a ...

– Nem, ebből készítettük el a hosztesszek öltözőfülkéjét, akik a nagy igénybevétel és a valóban párás klíma miatt óránként váltották egymást és ruhájukat. De más tényekre is tekintettel kellett lennünk bemutatónk kialakításakor. Sajnos, újra kellett készítenünk minden feliratot, mert a rendező ország belpolitikai életében bizonyos kedvezőtlen feszültségek alakultak ki. A népesség nagyobb részét alkotó longok és az őslakó, de fokozatosan háttérbe szoruló bárdok között kiújultak a nemzetiségi villongások, és nekünk kellemetlen lett volna bármilyen módon is állást foglalni egyik vagy másik oldal mellett. Ezért az új ismertető tablókra sem bárd, sem long nyelven nem írtuk fel a szöveget; továbbá angolul sem (a longok biztosan azt hihették volna, hogy a walesi bárdokéval rokon nyelv ellenük való provokáció), és franciául sem (a bárdok bántódhattak volna meg, mivel a longok nemzeti itala a kékfrankos). Maradtak tehát a magyar feliratok, és tényleg, a kutya sem sértődött meg rajtuk.

– Hát akkor talán valamit az elért sikerekről ...

– Hol is kezdjem? Informátor-leányaink közül Duba Debóra nagy fölénnyel nyerte el a Miss RITMI címet, ő lett a vásár szépségkirálynője, és a bronz is nekünk jutott. A referencia-reklámfilm kategóriában nevezett "Addig üsd a vasat!" című háromperces kisfilmünkben Gargó Rudi faesztergályos elnyerte a legjobb férfi epizodista díját. Talán nem szerénytelenség, ha megemlítem, hogy a kiállítás fővédnökétől, Braxipantu kultuszminiszter úrtól ferblin elnyertem a nyelvpótlékát és Lola nevű főlovászmesterét. A narancssárga alapon mélybíbor romboidokkal mintázott blézer, amelyet hosztesszeink viseltek, szintén szépségdíjat kapott. Nagy siker kísérte a délutánonként fellépő "Katángkóró" együttest, amely tárogató- és xilofonkísérettel longobárd aratóénekeket adott elő. Készült is velük egy farostlemez.

– És sikerült-e valamilyen előnyös üzleti tárgyalást lebonyolítani a kiállítás idején?

– Fiatal barátom, nyilván nem mondok újat azzal, hogy a kiállítások, mint kiemelt közönségkapcsolati rendezvények és a tömegtájékoztatás reflektorfényébe kerülő alkalmak, csak megkoronázzák a hétköznapok türelmes és aprólékos előkészítő munkáját. A rutinos vásárrendezők és kiállítási résztvevők tudják, hogy ide már készre egyeztetett szerződési szövegekkel érkeznek a tárgyaló felek, és csak a megkötés aktusát bonyolítják le a helyszínen.

– Értem, akkor hát úgy módosítom az előbbi kérdésemet, hogy milyen üzletre került rá az utolsó pecsét?

– Ne legyünk maximalisták. Üzletkötésre ezúttal sem került sor ugyan – bár a vásár zárásakor megtudtuk, hogy több világcég képviselője is komolyan érdeklődött volna, de a standunkat állandó jelleggel tömött sorokban körülvevő és a lányok vonzó idomaira meredő longobárdoktól nem tudtak eljutni tárgyalóhelyiségünk ajtajáig –, de büszkén jelenthetem ki, amit záró elemzésem is kiemelkedő pozitívumként rögzít: az ez évi RITMI alkalmával is elérte kiállításunk a kitűzött fő célt!

Vagyis?

– Meghívást kaptunk a jövő évi RITMI-re is !!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: szatíra xilofongyár

A bejegyzés trackback címe:

https://ross-satyr.blog.hu/api/trackback/id/tr431461255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása