HTML

Satyrblog

Eredeti célom többek között amatőr alkotók szépirodalmi jellegű szövegeinek közreadása volt, ezek azonban egy bizonyos idő után az azóta megszűnt Faragóműhely nevű blogomba kerültek. Szerepelnek továbbá bevált kedvteléseim (labdarúgás, matematika, zene, nyelvek,...) köréből származó, remélhetően vitát is kiváltó bejegyzések, rövid aktuálpolitikai észrevételek. Ha úgy gondolod, hogy egy saját bejegyzésed jól illeszkedhet a blog jellemzőihez, a látogatók ízléséhez, küldd el a következő címre: miklos.varkonyi@gmail.com

Címkék

ady (1) ajovoemlekei (1) akadémia (1) alak art (1) állami támogatás (1) állatok (1) angol (15) átirat (1) ballada (1) britten (6) dalszöveg (15) divat (1) e.a.poe (1) életrajz (1) erotika (1) Európai Unió (1) felekezet (1) félrefordítás (1) felsőoktatás (1) finanszírozás (1) francia (1) frank zappa (1) futball (7) gól (1) győzelmi harsonák (1) hatod (1) hozzászólások (1) humor (24) ihlet (1) ingyenes (?) köznevelés (1) interjú (1) inverz (4) irónia (2) iskolakezdés (1) játékvezetés (3) jeszenyin (1) József Attila (1) kästner (1) képviselő (1) kipling (1) kivonat (1) klímakatasztrófa (1) könyvnap (1) kooperáció (9) környezet (1) koronavírus (3) korszerű tanszerek (1) Kozmosz (1) központozás (1) kritika (1) kultúra (6) leshelyzet (1) limerick (1) link (1) logika (1) madarak (1) magánkiadás (1) matek (1) matematika (1) mentőakciók (1) műbírálat (4) műfordítás (29) musical (1) német (3) népfelkelés (1) női BL (1) nyelvtan (1) nyereség (1) nyitási propaganda (1) orosz (1) ötvenhatos villamos (1) óvatosság (1) párbeszéd (1) philip sidney (1) poet (1) póker (1) politika (25) próza (1) radikalizmus (1) rejtvény (1) rezsidolgok (1) robert frost (1) ross satyr (18) sorozat (1) spanyol futball (1) sport (1) suzanne vega (2) szabálykönyv (1) szatíra (21) színház (1) szóhasználat (1) szonett (5) szonettkoszorú (1) szövegalkotás (1) szövegminőség (1) tankötelezettség (1) tanulmány (23) televízió (1) tender (1) tennyson (1) tesztelés (1) UEFA (1) újév (1) ujjgyakorlatok (12) üres struktúra (1) választás (5) vallás (1) valószínűségszámítás (1) VAR (1) vegyes rímképlet (1) vers (36) versenykiírás (1) videóasszisztens (1) videóklip (1) vita (6) western (1) xilofongyár (12) zene (9) zöldségek (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Lobra: Most 2022. március elseje van, 19:00 óra, és a megfelelő kijelző azt mutatja, hogy ezt a bejegyzés... (2022.03.01. 19:02) A Duna-kanyar gyöngyszeme
  • Lobra: A tény, hogy a közel kétezer megnyitás következtében rettentő sok, több mint 80 észrevétel özönlöt... (2022.02.09. 02:17) Néhány szubjektív mondat a vagyonokról
  • Lobra: A rezsiköltség-megtakarításokat végső soron a fogyasztónak kell megfizetnie például azért, mert a ... (2022.02.06. 12:47) Rezsigazdálkodás - korábban és jelenleg
  • Lobra: Köztudott, hogy az ez évi férfi labdarúgó Európa-bajnoki döntő meccseinek egyik helyszíne Budapest... (2021.04.08. 19:59) Reszkess, koronavírus!
  • Ross Satyr: Az EU az egyes tagországokra bízza a döntést, vagyis elkerülhetetlen egy sokoldalú egyeztetés, ame... (2019.04.30. 11:59) Óraátállítás

Linkblog

Néhány szubjektív mondat a vagyonokról

2022.02.05. 11:48 Lobra

Annak idején (2011-ben) igyekeztem, amennyire tudtam, figyelemmel kísérni az Alaptörvény létrehozására irányuló tákolmányozás folyamatát: beszédeket, cikkeket, a szöveget magát. Kerestem, de sehol nem találtam a leghalványabb utalást sem bármiféle vagyonadóra. Legfeljebb homályos utalások olyasmire, hogy „a közteherviselés részletes szabályait sarkalatos törvények tartalmazzák.” Itt most felelevenítem néhány e tárgyban keletkezett korábbi gondolatomat.

tokes_2.jpgMi szól a vagyonadó mellett össztársadalmi szinten? A 21-edik század globalizálódó társadalmában a tőkebirtoklásra épülő verseny nem abszolút attribútum. Angolszász nyelvterületen így fogalmazódik meg: „Competition & Cooperation”, vagyis verseny és együttműködés. Csak egy kissé kibővítve: gazdagodás és szolidaritás. Hol van az utóbbi a jelenlegi Magyarországon (tisztelet a kivételnek)? Az adórendszerben biztos nem, de legalább egyéni kezdeményezésként? A mecenatúra, az ösztöndíjak, az alapítványok, a jótékonykodás?

Ha már szó esett a versenyről, itt a jó alkalom eloszlatni egy elterjedt félreértést. Az állami vagy egyéb közbeszerzési pályázatok nyertese soha nem az általa megajánlott és konkrét szerződésben pontosított vállalkozási ajánlata összegével gazdagodik a folyamat végén: durva becsléssel talán a  megajánlott összeg 10%-ával. Ennyit költhet például egy új vagyontárgy beszerzésére.

Logikusnak tűnik, hogy a tákolmányozást végrehajtó, éppen kormányon levő sokaság nem híve bármiféle vagyonadó működtetésének, a kapcsolatos nagy munka elvégzésének. A helyzet azonban az, hogy a kaotikus „rendszerváltoztatás” óta egyetlen ellenzéki programszöveg sem tartotta szükségesnek, hogy egyáltalán kitérjen a kérdésre. Pedig a programszerű megfogalmazás nem tűnik különösebben bonyolultnak:

„Teljes körű vagyonfelmérést készítünk minden magánvagyonról a teljes tulajdonosi kör és a birtoklási arányok kiderítésével (egy ilyen leltárhoz minden szükséges alapadat létezik és beszerezhető). Ez az adatbázis nyilvánosan hozzáférhető lesz és egyszeri, szigorúan progresszív vagyonadó kivetésének alapját képezheti, amelyet akár több évre elosztva lehet (kell) megfizetni, és amely a többi adóhoz hasonlóan behajtható és „örökölhető”. Ez visszamenőleg is módot adhat egyfajta utólagos igazságtételre mindazokban a folyamatokban, amelyek például a vadprivatizáció során és azóta lezajlottak. A vagyonleltárt természetesen folyamatosan bővítjük az újonnan keletkező vagyontárgyakkal.”

Nem hanyagolható el a szövegben szereplő „progresszív” jelző magyarázata. Azt jelentené, hogy egy viszonylag magasnak tűnő adóalap (például egy falusi vagy tanyasi családi ház a telekkel és a többi építménnyel, vagy egy tulajdonolt panellakás, plusz az életvitelhez szükséges ingóságok) a maga néhány tízmilliós piaci értékével szerepelhetne a vagyonleltárban akár 0%-os kulccsal, viszont logikus skálázást feltételezve „legfelül” nem zárnám ki az akár 90%-os adókulcsot sem.

Különös aktualitást ad a kérdésnek egy korábban felvetett téma: a jelenlegi miniszterelnök vagyonosodásához kapcsolódó kérdések, és emellett – legalábbis bennem – értelemszerűen felvetődik a politikai, gazdasági, pénzügyi, művészeti stb. elit vagyonosodásának kérdése is. Az irányt tökéletesen tévesnek tartom. Ahelyett, hogy rendre részletesen vizsgálgatni kezdenénk az összes vagyontárgy megszerzésének módját, feltéve a kérdést, hogy vajon nem ütközött-e törvénybe vagy erkölcsbe, helyettük javasolnám az említett teljes vagyonfelmérést és az alapján egyszeri, szigorúan progresszív vagyonadó kivetését.

Még egy korábbi felvetés: a miniszterelnök megemelt adót vezetne be a luxus körébe tartozó tárgyak forgalmazása esetén. De mi tartozna ide? Ezen tárgyak eladása, vétele, ajándékozása, öröklése, egyéb? Számomra kissé kilóg a ló**** (a testrész vérmérséklettől függően behelyettesíthető): „Nekünk már megvan a vagyonunk, na, azt nem adóztatjuk meg, viszont aki majd utánunk akar szerezni, az tejeljen!” (Az ötletet egyelőre elvetették.)

Vagyontárgyak hivatalosan természetesen nem csak magánszemélyek, de szervezetek (pártok, egyesületek, alapítványok, vállalkozások) tulajdonában is lehetnek, de egyrészt adó rájuk is kivethető, másrészt minden esetben feltárható e tulajdontárgyak meglétének előnyeit élvező személyek köre.

Azok a vagyontárgyak, amelyek ugyanakkor termelőeszköznek is minősülnek, mivel termékek előállításához, a velük való kereskedéshez vagy szállításhoz, illetve szolgáltatás nyújtásához szükségesek vagy közigazgatási célúak, természetesen nem esnének a vagyonadó alá, mivel ezek másféle módon folyamatosan egy sor adót, illetéket, járulékot fizetnek, illetve mivel eleve állami tulajdonúak.

82 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ross-satyr.blog.hu/api/trackback/id/tr9017197850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kotit 2022.02.06. 16:48:40

Tehát ugyanúgy fizessen adót az, aki becsületes üzletemberként (ha van ilyen) gazdagodott meg, mint aki megnyeri az összes zsíros tendert?

tiltsál ki te gyökér 2022.02.06. 17:50:52

@Kotit: Már bocs, ha megnyer egy tendert, és meg is csinálja, az nem becsületes?

tiltsál ki te gyökér 2022.02.06. 17:56:00

"egy tulajdonolt panellakás, plusz az életvitelhez szükséges ingóságok) a maga néhány tízmilliós piaci értékével szerepelhetne a vagyonleltárban akár 0%-os kulccsal, viszont logikus skálázást feltételezve „legfelül” nem zárnám ki az akár 90%-os adókulcsot sem."
Micsoda szép és igazságos világ lenne.
Nagyapám, abban a házban született ahol lakik, és a ház 65 nm. Mivel ez a ház olyan helyen van, amit felkaptak az elmúlt 10 évben és a piaci értéke 120 millió, ezért ő fizessen. A másik, aki falun lakik, pont ugyanakkora házban, az ne fizessen. Bravó

Kibaszott ballibek, hogy állandóan azon jár az agyuk, hogy hogyan vehetik el a mások pénzét.

élveteg 2022.02.06. 18:12:09

"egy tulajdonolt panellakás, plusz az életvitelhez szükséges ingóságok) a maga néhány tízmilliós piaci értékével szerepelhetne a vagyonleltárban akár 0%-os kulccsal, viszont logikus skálázást feltételezve „legfelül” nem zárnám ki az akár 90%-os adókulcsot sem."
Micsoda szép és igazságos világ lenne.

Na persze A gyakorlatban meg úgy nézne ki hogy egy átlagos panelre esetleg még nem kellene fizetni De ahol én lakom Győr kertvárosi részén egy 110 négyzetméteres alápincézett kertes házban amihez garázs is tartozik aminek az értéke ma 60 milló körül jár szóval én meg fizethetnék Aztán ugyan miért? Annak idején Édesapámék építetttek hitelt vettek fel amit a munkájukból fizettek Én melós vagyok

élveteg 2022.02.06. 18:17:20

2Vagyontárgyak hivatalosan természetesen nem csak magánszemélyek, de szervezetek (pártok, egyesületek, alapítványok, vállalkozások) tulajdonában is lehetnek, de egyrészt adó rájuk is kivethető, másrészt minden esetben feltárható e tulajdontárgyak meglétének előnyeit élvező személyek köre."

De vagyontárgy a gyár is ugye ? A gyárnak is vannak tulajdonosai akik élvezik a tulajdontárgyak előnyeit Fizetnének a Mercédesz gyár tulajdonosai a gyár után ? A lófaszt mama

tiltsál ki te gyökér 2022.02.06. 18:20:59

@élveteg: "Annak idején Édesapámék építetttek hitelt vettek fel amit a munkájukból fizettek Én melós vagyok"
Miért nem itták el? Ez a probléma elvtárs.
Valaki szorgalmas volt, dolgozott, spórolt - és lett neki? A rohadt burzsuj.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.06. 18:33:39

A vagyonadó nem megoldás, a legnagyobb vagyonok ezzel csak külföldre fognak menni.

A megoldás most a nagytőke szarvának megszorítása.

Hosszú távon meg persze a nagytőke likvidálása.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.06. 19:22:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Na, mondjuk marhára kíváncsi lennék, hogy hogyan viszik ki a svábhegyi villát.

TheSaurus 2022.02.06. 19:33:20

Itt is lehet szempont az, hogy mikor szerezte az illető a tulajdont, ahogy akkor, amikor eladja.
Ha mondjuk 10+ éve, akkor fele az adókulcs, ha éppen 30+ év, akkor 0%.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.06. 19:51:04

@TheSaurus:
Tehát, ha én dolgozok, leadózok, aztán azt nem eliszom vagy elutazgatom, hanem veszek egy házat, akkor adózzak.
MIÉRT?

élveteg 2022.02.06. 19:51:13

@tiltsál ki te gyökér:

Szerintem könnyen Egy svábhegyi villa akár lehet több 100 millió forint is Akinek ilyen van az nem bérből fizetésből élő ember hanem vállakozásai vannak Magát a villát is beviheti valamelyik vállalkozásába amit aztán bejegyeztethet luxemburgba vagy akárhová Így a villa marad adózni nem fog utánna Lehet hogy tévedek szerintem így lenne

élveteg 2022.02.06. 19:59:59

Pedig a programszerű megfogalmazás nem tűnik különösebben bonyolultnak:

„Teljes körű vagyonfelmérést készítünk minden magánvagyonról a teljes tulajdonosi kör és a birtoklási arányok kiderítésével (egy ilyen leltárhoz minden szükséges alapadat létezik és beszerezhető). Ez az adatbázis nyilvánosan hozzáférhető lesz és egyszeri, szigorúan progresszív vagyonadó kivetésének alapját képezheti, amelyet akár több évre elosztva lehet (kell) megfizetni, és amely a többi adóhoz hasonlóan behajtható és „örökölhető”. Ez visszamenőleg is módot adhat egyfajta utólagos igazságtételre mindazokban a folyamatokban, amelyek például a vadprivatizáció során és azóta lezajlottak. A vagyonleltárt természetesen folyamatosan bővítjük az újonnan keletkező vagyontárgyakkal.”

Nem tűnik bonyolultak ? Nem hát Így leírva biztos nem Csak ennek a megvalósítása a vagyon felmérése, benne az évtizedek óta keletkezett vagyonok tulajdonos váltásaival majd az adó beszedési költségeivel minden jogszabályban meglévő kiskapukkal a jogorvoslatokkal annyiba kerülne hogy szinte semmi pozitív hozadéka nem lenne és ez még a jobbik eset Lehet hogy többe kerülne mint amennyi befolyna

tiltsál ki te gyökér 2022.02.06. 20:00:22

@élveteg:
Hát, elvi síkon szerintem ez nem így működik.
Ha az építményt (vagyont) adóztatod, akkor teljesen mindegy, hogy ki a tulaj, az építmény után fizet.
Mellesleg ipari ingatlanokra most is van építményadó.

Itt nem az a kérdés, hogy hogyan, hanem, hogy mégis milyen alapon. Húz ez a drága baloldal egy határt, hogy afölött gazdag vagy, fizess. Miért? Mert nem elkurvázta a pénzt, hanem jól csinálta, befektette, szorgalmas volt?

Ez a szocialista gondolkodás. Arra ösztönöz mindenkit, hogy szarjon mindenbe, bassza el a pénzét, mert ha félreteszi, akkor lenyúlják - és majd odaadják segélynek annak aki elbaszta.

Rohadt komcsik, remélem soha nem juttok hatalomra!

tiltsál ki te gyökér 2022.02.06. 20:02:23

@élveteg:
"Nem tűnik bonyolultak ? Nem hát Így leírva biztos nem"

Mit nem értesz? Írnak egy kuláklistát, aztán szépen elveszik amit éppen akarnak.

élveteg 2022.02.06. 20:03:30

@tiltsál ki te gyökér:

"Itt nem az a kérdés, hogy hogyan, hanem, hogy mégis milyen alapon. Húz ez a drága baloldal egy határt, hogy afölött gazdag vagy, fizess. Miért? Mert nem elkurvázta a pénzt, hanem jól csinálta, befektette, szorgalmas volt?"

Abszolút egyet értünk

tiltsál ki te gyökér 2022.02.06. 20:04:58

"Ez visszamenőleg is módot adhat egyfajta utólagos igazságtételre mindazokban a folyamatokban, amelyek például a vadprivatizáció során és azóta lezajlottak."

Az de gyönyörű lesz.
Izé - maga. Mi úgy gondoljuk, hogy negyven éve túl olcsón vette meg a nem működő gyárat. Na, adózzál csak
Na, meg maga - szerintünk 20 éve drágán nyert közbeszerzést.

pista18721 2022.02.06. 20:05:12

@tiltsál ki te gyökér:

lepcsohazonkivul.blog.hu/2022/01/15/elo_a_farhattal/full_commentlist/1#c41150250

Az ellenzék nem ült fel semmire.

1) Senki nem mondja azt, hogy az a szegény vásárlóknak önmagában rossz, HA a csirkefarhát árát csökkentik.
2) Csakhogy a rögzítés például nem feltétlenül csökkenti az árát.
3) A csökkentés is rossz az eladó félnek. Például kiskerekedőknek elég szarul jön ki.
4) A csirkefarhát jelentősége végül is nem túl nagy, hiszen csak egyetlen árú a sok közül. Az intézkedés tehát sokkal inkább demagóg, mint ami hasznot egyáltalán hozhatna.
5) Az egész annak a beismerése, hogy Orbanisztán nem jól teljesít. Egy jól teljesítő országban nem függenek milliónyian a csirkefarhát árától, szóba se jönne ilyen intézkedés. Az egész aannak beismerése, hogy Orbanisztán kurva szarul teljesít.
6) És végül, ostoba, kommunista, rugalmatlan idióta intézkedés.

Értelmes, rendes, kapitalista szabad országban a kormány rugalmas, kevésbé direkt intézkedésekkel operál, mint például fékezi az inflációt, csökkenti az adót, növeli a szociális támogatásokat, és hasonlók. Nem operál olyan rugalmatlan, szűk, szociálisan demagóg ostobaságokkal, mint, hogy 5 árú árát rögzíti.

pista18721 2022.02.06. 20:15:20

@tiltsál ki te gyökér:

lepcsohazonkivul.blog.hu/2022/01/15/elo_a_farhattal/full_commentlist/1#c41150250

Az ellenzék nem ült fel semmire.

1) Senki nem mondja azt, hogy az a szegény vásárlóknak önmagában rossz, HA a csirkefarhát árát csökkentik.
2) Csakhogy a rögzítés például nem feltétlenül csökkenti az árát.
3) A csökkentés is rossz az eladó félnek. Például kiskerekedőknek elég szarul jön ki.
4) A csirkefarhát jelentősége végül is nem túl nagy, hiszen csak egyetlen árú a sok közül. Az intézkedés tehát sokkal inkább demagóg, mint ami hasznot egyáltalán hozhatna.
5) Az egész annak a beismerése, hogy Orbanisztán nem jól teljesít. Egy jól teljesítő országban nem függenek milliónyian a csirkefarhát árától, szóba se jönne ilyen intézkedés. Az egész aannak beismerése, hogy Orbanisztán kurva szarul teljesít.
6) És végül, ostoba, kommunista, rugalmatlan idióta intézkedés.

Értelmes, rendes, kapitalista szabad országban a kormány rugalmas, kevésbé direkt intézkedésekkel operál, mint például fékezi az inflációt, csökkenti az adót, növeli a szociális támogatásokat, és hasonlók. Nem operál olyan rugalmatlan, szűk, szociálisan demagóg ostobaságokkal, mint, hogy 5 árú árát rögzíti.

pista18721 2022.02.06. 20:25:21

@tiltsál ki te gyökér:

lepcsohazonkivul.blog.hu/2022/01/15/elo_a_farhattal/full_commentlist/1#c41150250

Az ellenzék nem ült fel semmire.

1) Senki nem mondja azt, hogy az a szegény vásárlóknak önmagában rossz, HA a csirkefarhát árát csökkentik.
2) Csakhogy a rögzítés például nem feltétlenül csökkenti az árát.
3) A csökkentés is rossz az eladó félnek. Például kiskerekedőknek elég szarul jön ki.
4) A csirkefarhát jelentősége végül is nem túl nagy, hiszen csak egyetlen árú a sok közül. Az intézkedés tehát sokkal inkább demagóg, mint ami hasznot egyáltalán hozhatna.
5) Az egész annak a beismerése, hogy Orbanisztán nem jól teljesít. Egy jól teljesítő országban nem függenek milliónyian a csirkefarhát árától, szóba se jönne ilyen intézkedés. Az egész aannak beismerése, hogy Orbanisztán kurva szarul teljesít.
6) És végül, ostoba, kommunista, rugalmatlan idióta intézkedés.

Értelmes, rendes, kapitalista szabad országban a kormány rugalmas, kevésbé direkt intézkedésekkel operál, mint például fékezi az inflációt, csökkenti az adót, növeli a szociális támogatásokat, és hasonlók. Nem operál olyan rugalmatlan, szűk, szociálisan demagóg ostobaságokkal, mint, hogy 5 árú árát rögzíti.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.06. 20:28:40

Na, vége is az egésznek, megjött matyi a barom.

Vén motoros 2022.02.06. 20:50:40

Aki vagyonadót akar, az elmebeteg. Én most 70 éves vagyok. Anyámék 16 éves korom táján mindössze 150 eFt-ért, részletfizetésre LAKOTTAN (mi laktunk benne!) megvásárolták a "háziúrtól" az 56 lakásos társasházban lévő, belső kertre nyiló két erkélyes, 80m2-es FÉLKOMFORTOS lakást. Ez a lakás most kb. 80-90 millió Ft-ot ér. Most akkor a nyudíjamból hogy fizessek 80-90 milliós érték után vagyonadót? Öregkoromar adjam el, és menjek egy 20m2-es minigarzonba? Más: Kollégám 40 éve olyan külterületen, ahol az utcák helye csak karókkal volt kijelölve, vásárolt egy telket, majd épített rá egy kétszobás, részben alápincézett házat úgy, hogy a hozzá való salakblokkokat is ő gyártotta le egy kézi salakblokkpréssel. Akkor, amikor elkészült, a bekerülési költsége telekel együtt 850eFt volt. Mostanra a város körülnőtte, felkapott kertes (zöld) övezet lett, és a 850eFt-ért felhúzott ház telekkel kb. 150 milliót érhet. De már ő is nyugdíjas. Pusztuljanak a vagyonadót szándékozók!

pista1872 2022.02.06. 20:50:48

@tiltsál ki te gyökér:

beirokonyv.blog.hu/2021/10/02/sorvezeto_a_vadaszati_vilagkiallitas_megitelesehez?full_commentlist=1#c40952598

azt értem, hogy elmebeteg vagy, azt nem, hogy miért reklámozod.

minden értelmes ember felfogja, hogy a vadászok jobban örültek volna a 70 milliárd szétosztásának. nem tudom, hogy Magyarországon hány vadász van, de a 70 ezer biztos elég nagy szám, szóval kaptak volna fejenkét 1 milliót.

tudom, teneked az nem kell, te inkább a kiállításra mész.

no, ezért vagy mongolFidióta. pont ilyen húgyagyú faszok szavaznak a Fideszre.

pista1872 2022.02.06. 20:55:39

@tiltsál ki te gyökér:

beirokonyv.blog.hu/2021/10/02/sorvezeto_a_vadaszati_vilagkiallitas_megitelesehez?full_commentlist=1#c40952862

hát ezt egy olyan embernek, akinek van legalább 90-es IQ-ja, nem kell magyarázni. neked nem is érdemes megmagyarázni, mert neked nincs ennyi IQ-d. a mongolFidióták már csak ilyenek. no de másoknak, pedagógiai céllal megmagyarázom, úgyis meg fogod még kapni ezt a kommentet párszor.

szóval.

1) az, hogy a 70 milliárdot osszák ki a vadászok között, akik biztos nincsene 70 ezernél többen, és így kapnak fejenként 1 milliót, csak mint olyan ötletet mondtam, hogy ha már mindenképpen a vadászatot akarja támogatni az Orbán-qrmány.

Na, most:

A) Ez mindenképpen jó 70 ezer vadásznak, ami sokkal több, mint az 1db Semjén, vagy a pár strómanja, aki ellopja.
B) Az ország többi részének még azért is jobb, mert a 70 ezer vadász nem fog máltai jachtot venni belőle, meg nem fogja Dubrovnikban elkurvázni. legalábbis nem mind. több marad az országban.
C) a vadászoknak lehet ezt nem a semmiért is odaadni, hanem teljesítményért, kilőtt vadakért, elvégzett munkáért. Semjén Csóti meg hát a 70 milliárdért legfeljebb Orbánt tudja leszopni, de az nekünk nem jó semmire

2) 70 milliárdot egyébként a vadászaton kívül egy csomó fontos dologra lehetett volna költeni, mint például oktatás, egészségügy, és hasonlók.

de hát a mongolFidióták ezt nem fogják fel, nekik valamiért csak az a jó, ha Orbán strómanjai ellopják a pénzt, aztán eldubajozzák, adriázzák, kokózzák, kurvázzák, jachtozzák, meg hasonlók. hogy ez nektek miért jó, ti miért tapsoltok ennek, miért erre szavaztok, azt nem tudom.

de hát ezek vagytok ti, mongolFidióták, Magyarország genetikai selejtjei.

pista1872 2022.02.06. 21:06:39

@tiltsál ki te gyökér:

lepcsohazonkivul.blog.hu/2022/01/15/elo_a_farhattal/full_commentlist/1#c41150250

Az ellenzék nem ült fel semmire.

1) Senki nem mondja azt, hogy az a szegény vásárlóknak önmagában rossz, HA a csirkefarhát árát csökkentik.
2) Csakhogy a rögzítés például nem feltétlenül csökkenti az árát.
3) A csökkentés is rossz az eladó félnek. Például kiskerekedőknek elég szarul jön ki.
4) A csirkefarhát jelentősége végül is nem túl nagy, hiszen csak egyetlen árú a sok közül. Az intézkedés tehát sokkal inkább demagóg, mint ami hasznot egyáltalán hozhatna.
5) Az egész annak a beismerése, hogy Orbanisztán nem jól teljesít. Egy jól teljesítő országban nem függenek milliónyian a csirkefarhát árától, szóba se jönne ilyen intézkedés. Az egész aannak beismerése, hogy Orbanisztán kurva szarul teljesít.
6) És végül, ostoba, kommunista, rugalmatlan idióta intézkedés.

Értelmes, rendes, kapitalista szabad országban a kormány rugalmas, kevésbé direkt intézkedésekkel operál, mint például fékezi az inflációt, csökkenti az adót, növeli a szociális támogatásokat, és hasonlók. Nem operál olyan rugalmatlan, szűk, szociálisan demagóg ostobaságokkal, mint, hogy 5 árú árát rögzíti.

pista1872 2022.02.06. 21:17:09

@tiltsál ki te gyökér:

beirokonyv.blog.hu/2021/10/02/sorvezeto_a_vadaszati_vilagkiallitas_megitelesehez?full_commentlist=1#c40952862

hát ezt egy olyan embernek, akinek van legalább 90-es IQ-ja, nem kell magyarázni. neked nem is érdemes megmagyarázni, mert neked nincs ennyi IQ-d. a mongolFidióták már csak ilyenek. no de másoknak, pedagógiai céllal megmagyarázom, úgyis meg fogod még kapni ezt a kommentet párszor.

szóval.

1) az, hogy a 70 milliárdot osszák ki a vadászok között, akik biztos nincsene 70 ezernél többen, és így kapnak fejenként 1 milliót, csak mint olyan ötletet mondtam, hogy ha már mindenképpen a vadászatot akarja támogatni az Orbán-qrmány.

Na, most:

A) Ez mindenképpen jó 70 ezer vadásznak, ami sokkal több, mint az 1db Semjén, vagy a pár strómanja, aki ellopja.
B) Az ország többi részének még azért is jobb, mert a 70 ezer vadász nem fog máltai jachtot venni belőle, meg nem fogja Dubrovnikban elkurvázni. legalábbis nem mind. több marad az országban.
C) a vadászoknak lehet ezt nem a semmiért is odaadni, hanem teljesítményért, kilőtt vadakért, elvégzett munkáért. Semjén Csóti meg hát a 70 milliárdért legfeljebb Orbánt tudja leszopni, de az nekünk nem jó semmire

2) 70 milliárdot egyébként a vadászaton kívül egy csomó fontos dologra lehetett volna költeni, mint például oktatás, egészségügy, és hasonlók.

de hát a mongolFidióták ezt nem fogják fel, nekik valamiért csak az a jó, ha Orbán strómanjai ellopják a pénzt, aztán eldubajozzák, adriázzák, kokózzák, kurvázzák, jachtozzák, meg hasonlók. hogy ez nektek miért jó, ti miért tapsoltok ennek, miért erre szavaztok, azt nem tudom.

de hát ezek vagytok ti, mongolFidióták, Magyarország genetikai selejtjei.

pista1872 2022.02.06. 21:27:40

@tiltsál ki te gyökér:

beirokonyv.blog.hu/2021/10/02/sorvezeto_a_vadaszati_vilagkiallitas_megitelesehez?full_commentlist=1#c40952598

azt értem, hogy elmebeteg vagy, azt nem, hogy miért reklámozod.

minden értelmes ember felfogja, hogy a vadászok jobban örültek volna a 70 milliárd szétosztásának. nem tudom, hogy Magyarországon hány vadász van, de a 70 ezer biztos elég nagy szám, szóval kaptak volna fejenkét 1 milliót.

tudom, teneked az nem kell, te inkább a kiállításra mész.

no, ezért vagy mongolFidióta. pont ilyen húgyagyú faszok szavaznak a Fideszre.

dare 2022.02.06. 22:21:46

Gazdaság és szolidaritás.
Nem működik sajnos.
Pedig ha működne, akkor létre is lehetne hozni rögtön a libertariánusok által favorizált éjjeliőr államot.
De a világ nem ebben az irányban halad.
Ettől függetlenül még megvalósíthatjuk, csak abban nem sok köszönet lenne sokaknak ezzel a mostani mentalitással.
Pedig én is el tudnék képzelni egy minél kisebb államot, amely az egyén felelősségtudatára épít, és az egyének hogy hogyan tudnák önmaguk fenntartani ezt a jól működő társadalmat, azt tudná a legszegényebbektől a leggazdagabbakig mindenki benne.
Vagyonadó?
Én még ennek se látom sok értelmét, ezt is csak a tisztességes emberek fizetnék.
Gyökeresen el van rontva minden.

pista1872 2022.02.06. 22:27:13

@tiltsál ki te gyökér:

beirokonyv.blog.hu/2021/10/02/sorvezeto_a_vadaszati_vilagkiallitas_megitelesehez?full_commentlist=1#c40952862

hát ezt egy olyan embernek, akinek van legalább 90-es IQ-ja, nem kell magyarázni. neked nem is érdemes megmagyarázni, mert neked nincs ennyi IQ-d. a mongolFidióták már csak ilyenek. no de másoknak, pedagógiai céllal megmagyarázom, úgyis meg fogod még kapni ezt a kommentet párszor.

szóval.

1) az, hogy a 70 milliárdot osszák ki a vadászok között, akik biztos nincsene 70 ezernél többen, és így kapnak fejenként 1 milliót, csak mint olyan ötletet mondtam, hogy ha már mindenképpen a vadászatot akarja támogatni az Orbán-qrmány.

Na, most:

A) Ez mindenképpen jó 70 ezer vadásznak, ami sokkal több, mint az 1db Semjén, vagy a pár strómanja, aki ellopja.
B) Az ország többi részének még azért is jobb, mert a 70 ezer vadász nem fog máltai jachtot venni belőle, meg nem fogja Dubrovnikban elkurvázni. legalábbis nem mind. több marad az országban.
C) a vadászoknak lehet ezt nem a semmiért is odaadni, hanem teljesítményért, kilőtt vadakért, elvégzett munkáért. Semjén Csóti meg hát a 70 milliárdért legfeljebb Orbánt tudja leszopni, de az nekünk nem jó semmire

2) 70 milliárdot egyébként a vadászaton kívül egy csomó fontos dologra lehetett volna költeni, mint például oktatás, egészségügy, és hasonlók.

de hát a mongolFidióták ezt nem fogják fel, nekik valamiért csak az a jó, ha Orbán strómanjai ellopják a pénzt, aztán eldubajozzák, adriázzák, kokózzák, kurvázzák, jachtozzák, meg hasonlók. hogy ez nektek miért jó, ti miért tapsoltok ennek, miért erre szavaztok, azt nem tudom.

de hát ezek vagytok ti, mongolFidióták, Magyarország genetikai selejtjei.

pista1872 2022.02.06. 22:37:54

@tiltsál ki te gyökér:

beirokonyv.blog.hu/2021/10/02/sorvezeto_a_vadaszati_vilagkiallitas_megitelesehez?full_commentlist=1#c40952598

azt értem, hogy elmebeteg vagy, azt nem, hogy miért reklámozod.

minden értelmes ember felfogja, hogy a vadászok jobban örültek volna a 70 milliárd szétosztásának. nem tudom, hogy Magyarországon hány vadász van, de a 70 ezer biztos elég nagy szám, szóval kaptak volna fejenkét 1 milliót.

tudom, teneked az nem kell, te inkább a kiállításra mész.

no, ezért vagy mongolFidióta. pont ilyen húgyagyú faszok szavaznak a Fideszre.

Billy Hill 2022.02.06. 22:39:49

@tiltsál ki te gyökér: "Tehát, ha én dolgozok, leadózok, aztán azt nem eliszom vagy elutazgatom, hanem veszek egy házat, akkor adózzak. MIÉRT?"

Hát mert mindig "azt a lovat ütik, amelyik húz"... Illetve mert van x darab kegyeltjük, akinek jótéteményeket kell osztani, ezért körülnéznek, hogy kitől lehet elvenni... és hát bocs, te épp ott voltál...

pista1872 2022.02.06. 22:45:33

@tiltsál ki te gyökér:

beirokonyv.blog.hu/2021/10/02/sorvezeto_a_vadaszati_vilagkiallitas_megitelesehez?full_commentlist=1#c40952862

hát ezt egy olyan embernek, akinek van legalább 90-es IQ-ja, nem kell magyarázni. neked nem is érdemes megmagyarázni, mert neked nincs ennyi IQ-d. a mongolFidióták már csak ilyenek. no de másoknak, pedagógiai céllal megmagyarázom, úgyis meg fogod még kapni ezt a kommentet párszor.

szóval.

1) az, hogy a 70 milliárdot osszák ki a vadászok között, akik biztos nincsene 70 ezernél többen, és így kapnak fejenként 1 milliót, csak mint olyan ötletet mondtam, hogy ha már mindenképpen a vadászatot akarja támogatni az Orbán-qrmány.

Na, most:

A) Ez mindenképpen jó 70 ezer vadásznak, ami sokkal több, mint az 1db Semjén, vagy a pár strómanja, aki ellopja.
B) Az ország többi részének még azért is jobb, mert a 70 ezer vadász nem fog máltai jachtot venni belőle, meg nem fogja Dubrovnikban elkurvázni. legalábbis nem mind. több marad az országban.
C) a vadászoknak lehet ezt nem a semmiért is odaadni, hanem teljesítményért, kilőtt vadakért, elvégzett munkáért. Semjén Csóti meg hát a 70 milliárdért legfeljebb Orbánt tudja leszopni, de az nekünk nem jó semmire

2) 70 milliárdot egyébként a vadászaton kívül egy csomó fontos dologra lehetett volna költeni, mint például oktatás, egészségügy, és hasonlók.

de hát a mongolFidióták ezt nem fogják fel, nekik valamiért csak az a jó, ha Orbán strómanjai ellopják a pénzt, aztán eldubajozzák, adriázzák, kokózzák, kurvázzák, jachtozzák, meg hasonlók. hogy ez nektek miért jó, ti miért tapsoltok ennek, miért erre szavaztok, azt nem tudom.

de hát ezek vagytok ti, mongolFidióták, Magyarország genetikai selejtjei.

pista1872 2022.02.06. 22:55:55

@tiltsál ki te gyökér:

lepcsohazonkivul.blog.hu/2022/01/15/elo_a_farhattal/full_commentlist/1#c41150252

"Felépítették a hungexpót. Nem megkapták a vadászok az egymilliót fejenként."

Hát ezt mondom, te elmebeteg, éppen ez az. Pedig még a pénz kiosztása a vadászoknak is kevésbé lett volna hülyeség, mint a vadászkiállítás.

De hát ezt egy olyan elmebeteg, genetikai selejt mongolFidióta, mint te, hogy is fogná fel?! TI vagytok a magyar hgenetikai selejt, az ország legalja, a hulladék.

pista1872 2022.02.06. 23:06:15

@tiltsál ki te gyökér:

lepcsohazonkivul.blog.hu/2022/01/15/elo_a_farhattal/full_commentlist/1#c41150250

Az ellenzék nem ült fel semmire.

1) Senki nem mondja azt, hogy az a szegény vásárlóknak önmagában rossz, HA a csirkefarhát árát csökkentik.
2) Csakhogy a rögzítés például nem feltétlenül csökkenti az árát.
3) A csökkentés is rossz az eladó félnek. Például kiskerekedőknek elég szarul jön ki.
4) A csirkefarhát jelentősége végül is nem túl nagy, hiszen csak egyetlen árú a sok közül. Az intézkedés tehát sokkal inkább demagóg, mint ami hasznot egyáltalán hozhatna.
5) Az egész annak a beismerése, hogy Orbanisztán nem jól teljesít. Egy jól teljesítő országban nem függenek milliónyian a csirkefarhát árától, szóba se jönne ilyen intézkedés. Az egész aannak beismerése, hogy Orbanisztán kurva szarul teljesít.
6) És végül, ostoba, kommunista, rugalmatlan idióta intézkedés.

Értelmes, rendes, kapitalista szabad országban a kormány rugalmas, kevésbé direkt intézkedésekkel operál, mint például fékezi az inflációt, csökkenti az adót, növeli a szociális támogatásokat, és hasonlók. Nem operál olyan rugalmatlan, szűk, szociálisan demagóg ostobaságokkal, mint, hogy 5 árú árát rögzíti.

dare 2022.02.06. 23:34:07

Off: amint látom ki vagyok tiltva az ideo-logic blogról, és valahol ez a lényeg a jelenlegi világ mentalitásában is.
Most is írt egy posztot az alsó-középosztály félelmeiről, és nem értem minek ír posztot az alsó-középosztály félelmeiről az, akinek a "vicces" válaszok láttán halvány sejtése sincs igazából ezen emberek félelmeiről.
Szerencsére van aki leírta normálisan.

Van egy megfellebbezhetetlen igazság, és van a sok hülye, aki még ezt nem érti, vagy nem fogadja el igazságnak, és onnantól kezdve ő már ellenség is lesz.
Megvitatni egyre kevesebb esély van bárhol bármit, mert mindig más akarja megszabni a megfellebbezhetetlen igazságot, amelyhez a többségnek mindig igazodnia kell.
Felejtsük el a párbeszédet, annak nincs semmi értelme manapság.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 00:08:58

@Billy Hill:
"Hát mert mindig "azt a lovat ütik, amelyik húz"... Illetve mert van x darab kegyeltjük, akinek jótéteményeket kell osztani, ezért körülnéznek, hogy kitől lehet elvenni... és hát bocs, te épp ott voltál..."

Na, ezt kell minden kommunista sírjára felírni.

dare 2022.02.07. 00:23:39

@tiltsál ki te gyökér: Marx szerint a korlátozás nélküli önerdek mindig kizsákmányoláshoz vezet.
Az erősek uralmához.
A kommunizmus csak egy nagyon rövid fejezet lesz az emberiség történelmében.
A kapitalizmus vajon mennyi, pláne a mostani.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 00:28:30

@dare:
És itt mégis mi a korlátozás?
Hogy a megszerzett, megkeresett vagyontárgyakat megadóztatnák?
EZ? GOndolom az meg a kizsákmányolás ellen van, hogy a beszedett pénzt - van egy tippem, hogy kiknek- elosztogatják.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 00:29:24

@dare: Ja, amúgy Marxra nem igazán jó ötlet hivatkozni. A vén fasz marhaságai miatt milliók pusztultak meg, országok mentek tönkre.

dare 2022.02.07. 00:37:02

@tiltsál ki te gyökér: Nem hivatkozok én senkire, de ez az állandó rettegés a kommunistáktól már kiborít.
Hol vannak ezek az emberek?

midnight coder 2022.02.07. 08:04:41

@dare: Itt. Pl. ezt a postot is egy ilyen követte el. Míg mindenki a náciktól retteg, igazából náci párt 45 óta nincs hatalmon sehol Európában. Kommunista párt viszont igen. Miközben a komcsik úgy 5-10 holocaustra való polgári áldozattal dicsekedhetnek. Csak nekik nincs akkora sajtójuk mint a náciknak. Pontosabban éppen hogy van.

midnight coder 2022.02.07. 08:23:23

Amúgy egyébként ez a blogpost is szép példája annak, hogy a baloldaliság és az intelligencia alapvetõen kizárja egymást.

Elõször is, miként tehet valaki szert vagyonra? Dolgozik, vállalkozást indít, kockáztat, és nyer. És jövedelemre tesz szert, ami után adózik.

Most tekintsünk el a különbözõ korrupciós ügyektõl: ez utóbbiakkal nem az adóügynek hanem az igazságszolgáltatásnak kellene foglalkoznia, még akár visszamenõlegesen is. Ha az emberiségellenes bûncselekményeket el nem évülõnek lehetett utólag nyilvánítani, ugyanezt meg lehetne tenni a korrupcióval is.
De a korrupció miatt mindig csak az aktuális ellenzék kiabál, aztán amikor hatalomra kerül, akkor elszámoltatás helyett inkább csak a saját zsebét tömi õ is.

Szóval, egy mûködõ gazdaságban a vagyon igazából kis részben a tõkésé. Nagyobb részben ugyanis be van fektetve különféle vállalkozásokba. Azaz az átlagpolgár - hacsak nem állam bácsi csöcsén lóg - valamelyik tõkés által mûködtetett munkahelyen dolgozik. Na most, ha ezt a tõkét elkezdjük adóztatni, akkor valójában a hazai gazdaságból vonunk ki pénzt.

Aztán lehet adóztatni a középosztályt: mondjuk azt aki öreg korára összehozott vagy 100 milliót - csak ez egyrészt idehaza elég szûk, azaz kb. lószart nem lehet behozni ebbõl, másrészt ez az a réteg aki fiatalon elég mobil, és így is tömegesen hagyja el az országot. Ráadásul ez az a réteg ami igazából mûködteti az országot: ezek nélkül nincs orvos, nincs mérnök, és nincs semmi amit ezek mûködtetnek.
Az utolsó pedig aki elhagyja az országot, lekapcsolhatja a villanyt.

Ez a vagyonadó dolog olyan helyeken mûködhet, ahol valóban jelentõs mértékû vagyon halmozódott fel. Mondjuk az USA-ban. De õszintén szólva, ott is jó eséllyel sokkal nagyobb kárt csinálnak vele magunknak mint hasznot.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 08:50:21

@dare:
"Hol vannak ezek az emberek?"
Itt baszod, nem olvastad?
Miről szól a poszt? Listát kell írni arról, hogy kinek mije van, aztán majd jól elszedik. Aki elért valamit, azt le kell húzni.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 08:57:42

@midnight coder:
Még annyit tegyél hozzá, hogy az igazán jelentős vagyonokat ki lehet húzni mindenféle adózás alól.
Van az a szint ami felett érdemes offshore tulajdonokba meg meg alapítványokba tenni a vagyont.

Ez kb. olyan dolog, mint amikor befizetsz a bankba egy 10 éves autó árát, akkor aláíratnak 3 papírt, hogy nem vagy terrorista vagy pénzmosó, a terroristának meg eszébe sem jut utalni.

nemecsekerno_007 2022.02.07. 09:06:43

Ezek a ballibek mindig más pénzét akarják :))))))))

nemecsekerno_007 2022.02.07. 09:08:51

@midnight coder: Tökéletesen leírtad a lényeget.

pista1872 2022.02.07. 09:15:31

@nemecsekerno_007:

kormanykommentek.blog.hu/2021/09/25/draga_volt_az_eskuvo_ezert_a_tizszeres_ar_a_vasut_fejlesztesre/full_commentlist/1#c40933950

@nemecsekerno_007: íme a mongolFidióta szintje. ez csak annyit tud. egyrészt, a valóság sokkal összetettebb, másrészt megoldási javaslatot sem adott a mongolFidióta. harmadrészt, ha van itt probléma, akkor Orbánék a probléma oldalán vannak, és nem a megoldás oldalán. negyedrészt az EU garantálja a szabad munkaerő-áramlást, és az EU-ből egyelőre még Orbán sem akar kilépni, tehát mi a jó büdös faszomat akarsz, te idióta blogger? és végül, mi a jó büdös faszom köze van ennek a posthoz? ha van bármiféle másik probléma Magyarországon, akár nagyobb, akár kisebb, akkor Mészáros Lölő már lophat? bárki i s lophat, vagy csak te, meg a Lölő, te kis elmebeteg, pszichopata véglény?!

de nézzük meg részletesebben!

1)

A) Aki külföldön dolgozik, míg Orbanisztánban munkanélküli lenne, vagy közmunkás, az nem kárt okoz. a közmunkás haszna ugye közel nulla, az csak Orbán alibimegoldása a statisztikák javítására, és a szavazók zsarolására

B) Aki Orbanisztánban is dolgozna, de külföldön többet, és többet küld haza, az még mindig hasznot hoz

na, most te nem tudod megmondani, mennyi A és B aránya a maradékohz képest, tehát az alapfelvetésed már szar.

ja, mellesleg, Orbán Ráhel szerinted akkor nagyobb probléma Mészáros Lölőnél is.

3) az emberek külföldre azért menekülnek, mert Orbanisztánban politikailag, gazdaságilag szar, és külföldön jobbat remélnek. tehát Orbán a hibás. ne akard már nekünk bemesélni, hogy a sok százezer emigráns a hülye, beleértve Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt (ők speciel ettől függetlenül hülyék, csak neked írtam, mert neked ők az istenek), és, hogy te mindet meg fogod győzni, hogy ők a hülyék, te vagy a villamos, jöjjenek haza!

Nem, ha itt van probléma, akkor Orbán a hibás, és Orbán tehetne ellene, de szarik bele a problémádba, vagy az ország problémájába, mert egy idióta, semmirekellő, fasz, hazaáruló selejt. Akárcsak te.

egyébként miért van neked ez a rögeszméd? otthagyott a kutyád, és külföldre menekült előled, mert már a kutya sem bír ki téged, olyan pszichopata elmebeteg vagy?!

midnight coder 2022.02.07. 09:16:14

@tiltsál ki te gyökér: A korrupcióval szerzett vagyonka 99.9%-át pedig nem is láthatod. Mert hogy egyik félnek sem áll érdekében nagyon reklámozni azt. Ami a sajtóban megjelenik, az a hiba a rendszerben.

pista1872 2022.02.07. 09:26:23

@tiltsál ki te gyökér:

lepcsohazonkivul.blog.hu/2022/01/15/elo_a_farhattal/full_commentlist/1#c41150250

Az ellenzék nem ült fel semmire.

1) Senki nem mondja azt, hogy az a szegény vásárlóknak önmagában rossz, HA a csirkefarhát árát csökkentik.
2) Csakhogy a rögzítés például nem feltétlenül csökkenti az árát.
3) A csökkentés is rossz az eladó félnek. Például kiskerekedőknek elég szarul jön ki.
4) A csirkefarhát jelentősége végül is nem túl nagy, hiszen csak egyetlen árú a sok közül. Az intézkedés tehát sokkal inkább demagóg, mint ami hasznot egyáltalán hozhatna.
5) Az egész annak a beismerése, hogy Orbanisztán nem jól teljesít. Egy jól teljesítő országban nem függenek milliónyian a csirkefarhát árától, szóba se jönne ilyen intézkedés. Az egész aannak beismerése, hogy Orbanisztán kurva szarul teljesít.
6) És végül, ostoba, kommunista, rugalmatlan idióta intézkedés.

Értelmes, rendes, kapitalista szabad országban a kormány rugalmas, kevésbé direkt intézkedésekkel operál, mint például fékezi az inflációt, csökkenti az adót, növeli a szociális támogatásokat, és hasonlók. Nem operál olyan rugalmatlan, szűk, szociálisan demagóg ostobaságokkal, mint, hogy 5 árú árát rögzíti.

pista1872 2022.02.07. 09:31:21

@tiltsál ki te gyökér: lepcsohazonkivul.blog.hu/2022/01/15/elo_a_farhattal/full_commentlist/1#c41150250

" Ha az egyiket rögzített áron adja és nincs rajta haszon, akkor behozza a hasznot a többin. És a vásárló oda fog menni, ahol be tud vásárolni.
Ha kell 8 tétel a vacsorához, és abból az egyik a csirkemell, akkor a másik hét miatt nem mész át másik boltba."

tehát azt mondod, hogy az eladó kigazdálkodja, mert a vásárló tipikus kosara ugyanolyan drága lesz, mint azelőtt. azaz Orbán kurvára semmit nem csinált.

az egyébként elég egyszerű matek, hogy ha Orbán sem adót nem csökken, se nem dotál, se támogatást nem ad, ahnem csak elrendeli, hogy valaminek az ára nem ennyi, hanem annyi, akkor vagy a vásárló jár jól az eladó rosszul, vagy fordítva, vagy nagyjából egál, semmi nem változik.

szóval mire veritek a faszotokat, kicsi mongolFidióták?!

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 09:36:33

@midnight coder: "A korrupcióval szerzett vagyonka 99.9%-át pedig nem is láthatod. Mert hogy egyik félnek sem áll érdekében nagyon reklámozni azt. "

Meg persze mi az a korrupció? AMire utólag rámondják, hogy más olcsóbban megcsinálta volna?

antiindex 2022.02.07. 09:42:17

@midnight coder:

1) Náci párt Orbanisztánban van hatalmon Európában

2) A nácik 12 év alatt egy kb európányi területen szisztematikusan, közvetlenül, ipari módszerekkel, haláltáborokban, csak származás miatt kiirtottak 6 millió zsidót. Ilyet a kommunisták eleve nem is csináltak. Ha a közvetve okozott halálokat vesszük, akkor a II Világháborúban, amit mégiscsak ők robbantottak ki, nem a gyíkemberek, és minimum felerészt ők is csinálták, meghalt vagy 70-80 millió ember.

3) A kommunisták egyes becslések szerint közvetve szintén okoztak ennyi halált, de több, mint 70 év alatt, sokkal nagyobb területen.

A kettő összehasonlítható, de vastagon a nácik kerülnek ki rosszul.

A világtörténelem legmocskosabb, legaljasabb elmebeteg, pszichopatái vagytok, ti nácik!

pista1872 2022.02.07. 09:45:00

@nemecsekerno_007:

intro-vertigo.blog.hu/2021/06/22/par_mondat_az_elfogadasrol?full_commentlist=1#c40743470

a tény az, hogy a Fideszesek és a papok vannak a gyerekek ánuszában, te hazudós, mongolFidióta fasz!

azt az országot, ahol a pedofil, buzi papok szopják le a ministránsfiúkat, és az ehhez való jogot monopolizálják magukanak, diktatúrának és egyházállamnak nevezik.

a legtöbb pedofil és buzi az egyházban és a Fideszben van. ha a gyerekeket meg akarjuk védeni, akkor a Fideszt és az egyházat kell betiltani.

Kaleta Fideszes nagykövet volt.
A tájföldi nagykövet Fideszes nagykövet volt
a győri gyerekkukkoló Fideszes titkár volt
obudamost.hu/2021/06/21/elismerte-bunosseget-a-gyori-fideszes-pedofil/
Szájer Józsi buziorgiás Fideszes volt

ti, a Fidesz és az egyház vagytok a magyar társadalom pedofil, pszichopata, elmebeteg genetikai selejtje. tönkreteszitek az országot, ti vagytok a hulladék, a selejt.

antiindex 2022.02.07. 09:46:35

@tiltsál ki te gyökér:

"Meg persze mi az a korrupció? AMire utólag rámondják, hogy más olcsóbban megcsinálta volna?"

Hazudsz, mongolFidióta. Tiborcz előre megmondta, hogy egyharmaddal drágábban csinálja. Ez a korrupció. Az OLAF és minden értelmes ember szerint az. Pol Pot és a mongolFidióták szerint nem.

Tudatlan, sötét, elmebeteg pszichopaták vagytok, ti, mongolFidióták vagytok a magyar társadalom genetikai selejtje. A legalja. A hulladék.

antiindex 2022.02.07. 09:47:08

@tiltsál ki te gyökér:

"Meg persze mi az a korrupció? AMire utólag rámondják, hogy más olcsóbban megcsinálta volna?"

Hazudsz, mongolFidióta. Tiborcz előre megmondta, hogy egyharmaddal drágábban csinálja. Ez a korrupció. Az OLAF és minden értelmes ember szerint az. Pol Pot és a mongolFidióták szerint nem.

24.hu/kozelet/2018/02/21/tiborcz-ugy-az-elios-adta-a-legdragabb-ajanlatot-megis-siman-nyert/

Tudatlan, sötét, elmebeteg pszichopaták vagytok, ti, mongolFidióták vagytok a magyar társadalom genetikai selejtje. A legalja. A hulladék.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 09:49:12

@antiindex:
"Ilyet a kommunisták eleve nem is csináltak. "
Lengyel tisztikar.
Krími tatárok.
Mao
Pol Pot

Dögölj meg matyi

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 09:50:37

@antiindex:
Mit mondott Tiborc? Minél csinálja meg egyharmaddal drágábban?
Melyik cég volt aki vesztett? Milyen technológia?

Hazudsz köcsögmatyi.

Dan da Man 2022.02.07. 09:53:25

@tiltsál ki te gyökér: Higgadjál már le baszdmeg, mert rettentő irritáló vagy a köpködéseddel.

Sajnos Magyarországon az IGAZÁN gazdag emberek SOHA nem egyenes úton gazdagodtak meg. MINDIG volt mögöttük valami svindli, amiből aztán kinőtte magát valami becsületes is. EZ TÉNY! Aki nem így épült fel, az nem IGAZÁN gazdag, csak tehetős.

És nem az a baj, baszdmeg, hogy becsületesen elvégzi-e a munkát, hanem az, hogy:
A) eleve túl van árazva a dolog. (autópálya)
B) nem becsületesen végzi el. (úszóvilágbajnokság)
C) az egész beruházás baromság. (stadionok nagy része.)
D) érdekes módon mindig ugyanaz a belső kör kapja meg a megbízásokat - külsősnek nincs esélye felépülni/meggazdagodni. Pedig a know-how ott is megvan... (És akkor ne beszéljünk arról, amikor a know-how nincs ott. Legutóbb például: Petőfi film. Mert bízzunk egy elsőfilmes producerre 4,5 milliárdot. A Hídembernél legalább olyan producert bíztak meg, aki szintén taxisofőrként kezdte, de addigra már letett pár filmet az asztalra. De ma már a látszat se számít.) (De ha azt mondom, hogy a 60 éves korára MINDENHEZ értő Mészárosra gondolok eleve, úgyis megvéded majd, mert a lényeg, hogy a fidesz jó, a baloldal gonosz. És te beszélsz propagandáról...)

Apám, micsoda egy retard vagy. Persze nem csodálom, hogy van időd 14 órán keresztül járni ide okádni. Te biztos nem vagy ennek a rétegnek a haszonélvezője...

Ja, és még valami: nem, nem támogatom, hogy apádat büntessék a vagyonadóval, mert valóban nem érdemli meg.
De azt igen, hogy akik valóban IGAZÁN gazdagok, azok fizessenek többet. Dönthessék el ők, hogy mibe: oktatásba, művészetbe, kultúrába, hagyományőrzésbe, állatvédelembe, akármibe... De ne helikopterezésre költsék el azt, amit rajtunk megkeresnek, hanem valamit adjanak vissza a közösségnek is, amin élősködnek. Nekik még akkor is maradna elég, hogy jól éljenek.

És azt is támogatom, hogy az ilyen kis habzó szájú gyökereket, mint te vagy, kényszermunkára küldjék. Mert láthatóan időmilliomos vagy, amivel a rendszerszerű hányáson kívül nem sokmindent tudsz kezdeni...

pista1872 2022.02.07. 10:06:30

@Dan da Man: szeka.blog.hu/2021/09/03/kinossa_valt_a_fidesz_szamara_a_fudan_egyetem_ugye_de_nehez_lesz_szabadulnia_tole?full_commentlist=1#c40888988

a blog.hu egy pöcegödör. tele van olyan oszichopata elmebetegekkel, mint amilyen te is vagy. itt mindenki utál mindenkit. és az elmebetegek nyilván kivétel nélkül utálják az orvost, mert az orvos zavarja őket az internetfüggőségükben. de nem az elmebetegek mondják meg, hogy az orvos meddig rendel.

úgyhogy kussolsz, és takarodsz vissza a gumiszobádba, te kis genetikai selejt!

pista1872 2022.02.07. 10:10:24

@Dan da Man: szeka.blog.hu/2021/09/03/kinossa_valt_a_fidesz_szamara_a_fudan_egyetem_ugye_de_nehez_lesz_szabadulnia_tole?full_commentlist=1#c40888988

a blog.hu egy pöcegödör. tele van olyan oszichopata elmebetegekkel, mint amilyen te is vagy. itt mindenki utál mindenkit. és az elmebetegek nyilván kivétel nélkül utálják az orvost, mert az orvos zavarja őket az internetfüggőségükben. de nem az elmebetegek mondják meg, hogy az orvos meddig rendel.

úgyhogy kussolsz, és takarodsz vissza a gumiszobádba, te kis genetikai selejt!

nemecsekerno_007 2022.02.07. 10:10:46

@pista1872: tehetségtelen balfaszok vagytok, kurva nagy pofával. A saját nyomorult életeteket se tudjátok rendbe rakni, de az országot akarnátok. Mindezt 12 éve csinàljátok. Szánalmas, bicskanyitogató.

pista1872 2022.02.07. 10:12:05

@tiltsál ki te gyökér: egyik sem volt haláltábor gázkamrával. hazudsz, buzi mongolFidióta elmebeteg!

pista1872 2022.02.07. 10:13:14

@tiltsál ki te gyökér: olvasd el a cikket, te mongolFidióta! ha még olvasni se tudsz, akkor legalább ne reklámozd, te elmebeteg, pszichopata mongolFidióta!

24.hu/kozelet/2018/02/21/tiborcz-ugy-az-elios-adta-a-legdragabb-ajanlatot-megis-siman-nyert/

genetikai selejtek vagytok, egy cikket nem bírsz elolvasni

pista1872 2022.02.07. 10:22:36

@midnight coder:

szeka.blog.hu/2021/09/03/kinossa_valt_a_fidesz_szamara_a_fudan_egyetem_ugye_de_nehez_lesz_szabadulnia_tole/full_commentlist/1#c40888686

ebben az országban valójában senkinek nem érdeke, hogy Orbán milliárdokat lopjon a komcsi Kínának a magyar adófizetők pénzéből arra, hogy komcsi ideológiát mossanak a fiatalok fejébe.

csak pár mongolFidióta ezt nem fogja fel.

te, aki egyébként úgy rühelled Kínát, mint a rongyot, igencsak be kellett, hogy fogjad az orrod, amikor rácuppantál Orbán faszára. mert neked ez nemcsak hazuaárulás, hanem a leginkább utált ellenségnek árulja el Orbán az országot.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 10:26:46

@pista1872: Ja, persze matyi.
A killing fieldeken a csecsemők fához csapkodása, a gulágokon éheztetés, a Mao féle tisztogatások tényleg nem számítanak, mert nem voltak gázkamrák.

Menj már a kurva anyádba matyi

antiindex 2022.02.07. 10:29:47

@tiltsál ki te gyökér: ha szerinted a gázkamra jobb, mint az éhezés, akkor menj be a gázkamrába, és nyisd magadra a csapot, te elmebeteg náci fasz!

antiindex 2022.02.07. 10:32:23

@tiltsál ki te gyökér: A Gulagon 1,6 millió ember halt meg kb 18 millióból, sok évtized alatt.

en.wikipedia.org/wiki/Gulag

A náci haláltáborokban pár év alatt 6 millióból gyakorlatilag 100%.

De szerinted a Gulag volt a rosszabb.

Mert elmebeteg vagy. Ezért vagy náci.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 10:43:31

@Dan da Man: Sajnos Magyarországon az IGAZÁN gazdag emberek SOHA nem egyenes úton gazdagodtak meg.
Általában máshol sem. Már Balzac mondta, hogy minden jeletős vagyon bűnből ered. Persze egész más, ha valakinek a dédapja rabolt és lopott, ő akkor már tisztességes jó ember.

Ahogy már más is leírta - VANNAK törvények. VAN rendőrség. VAN bíróság. Ha van búncselekmény akkor hajrá, nyomzzák ki, ítéljék el. Ne a vagyonhoz nyúlkáljanak.

És nem az a baj, baszdmeg, hogy becsületesen elvégzi-e a munkát, hanem az, hogy:
A) eleve túl van árazva a dolog. (autópálya) - Ez ugye megint az a nyomorult mihez képest? AZ állandó ellenzéki sipákoláshoz? Ja. Akkor minden drága.
Tudod, amikor a fidesz sipákolt, meg hasonlítgatt az autópályák árait a horváthoz, akkor felállt egy szoci szakértő, elmondta, hogy baromira más, a horvát robbant egy hegyet, ráhúz 20 centi betont, aztán mehet az aszfalt.
Nálunk meg millió köbméter anyagot kell évekig döngölni, hogy ne essen szét a pálya. Szóval nem lehet összehasonlítani- és igaza volt.

B) nem becsületesen végzi el. (úszóvilágbajnokság) - nafene. Nem megcsinálták?
C) az egész beruházás baromság. (stadionok nagy része.)- miért nem az operaház meg a színházak?
D) érdekes módon mindig ugyanaz a belső kör kapja meg a megbízásokat - külsősnek nincs esélye felépülni/meggazdagodni. - Érdekes módon van 5 útépítő cég az országban, mind kap megbízáasokat.
Mondj egyet, amelyik csődbement, és abbahagyta.

"etőfi film. Mert bízzunk egy elsőfilmes producerre 4,5 milliárdot."
Aham. Sokkal jobb volt a Veszettek. Látta is vagy 3265 ember moziban.

"Ja, és még valami: nem, nem támogatom, hogy apádat büntessék a vagyonadóval, mert valóban nem érdemli meg.
De azt igen, hogy akik valóban IGAZÁN gazdagok, azok fizessenek többet."
Azok már eleve többet fizettek, nem? Vagy nem adóztak? Nem fizetnek áfát akármit vesznek? Milyen jó, hogy itt vagy ifjú kommunista, aki megmondja, hogy ki az igazán gazdag

"Dönthessék el ők, hogy mibe: oktatásba, művészetbe, kultúrába, hagyományőrzésbe, állatvédelembe, akármibe... De ne helikopterezésre költsék el azt, amit rajtunk megkeresnek"
Mert a helikoptert nem pilóta vezeti fizetésért, nem szerelő szereli fizetésért, nem bank lízingeli díjért, és az üzemeltető vállalkozás nem adózik ugye?
A helikopter az olyan bazmeg, hogy leteszel egy kis pénzt aztán repül magától.

"hanem valamit adjanak vissza a közösségnek is, amin élősködnek. Nekik még akkor is maradna elég, hogy jól éljenek."
Milyen jó, hogy itt vagy ifjúkommunista, aki megmondja, hogy kinek mi legyen elég.

"És azt is támogatom, hogy az ilyen kis habzó szájú gyökereket, mint te vagy, kényszermunkára küldjék."
Hála istennek hogy marhára kell a fajtádtól tartanom.

"Mert láthatóan időmilliomos vagy, amivel a rendszerszerű hányáson kívül nem sokmindent tudsz kezdeni..."
Még jó, hogy itt vagy te ifjúkommunista, aki megmondja, hogy mennyit és hogyan kell dolgoznia másnak.

pista1872 2022.02.07. 10:52:22

@tiltsál ki te gyökér:

beirokonyv.blog.hu/2021/10/02/sorvezeto_a_vadaszati_vilagkiallitas_megitelesehez?full_commentlist=1#c40952862

hát ezt egy olyan embernek, akinek van legalább 90-es IQ-ja, nem kell magyarázni. neked nem is érdemes megmagyarázni, mert neked nincs ennyi IQ-d. a mongolFidióták már csak ilyenek. no de másoknak, pedagógiai céllal megmagyarázom, úgyis meg fogod még kapni ezt a kommentet párszor.

szóval.

1) az, hogy a 70 milliárdot osszák ki a vadászok között, akik biztos nincsene 70 ezernél többen, és így kapnak fejenként 1 milliót, csak mint olyan ötletet mondtam, hogy ha már mindenképpen a vadászatot akarja támogatni az Orbán-qrmány.

Na, most:

A) Ez mindenképpen jó 70 ezer vadásznak, ami sokkal több, mint az 1db Semjén, vagy a pár strómanja, aki ellopja.
B) Az ország többi részének még azért is jobb, mert a 70 ezer vadász nem fog máltai jachtot venni belőle, meg nem fogja Dubrovnikban elkurvázni. legalábbis nem mind. több marad az országban.
C) a vadászoknak lehet ezt nem a semmiért is odaadni, hanem teljesítményért, kilőtt vadakért, elvégzett munkáért. Semjén Csóti meg hát a 70 milliárdért legfeljebb Orbánt tudja leszopni, de az nekünk nem jó semmire

2) 70 milliárdot egyébként a vadászaton kívül egy csomó fontos dologra lehetett volna költeni, mint például oktatás, egészségügy, és hasonlók.

de hát a mongolFidióták ezt nem fogják fel, nekik valamiért csak az a jó, ha Orbán strómanjai ellopják a pénzt, aztán eldubajozzák, adriázzák, kokózzák, kurvázzák, jachtozzák, meg hasonlók. hogy ez nektek miért jó, ti miért tapsoltok ennek, miért erre szavaztok, azt nem tudom.

de hát ezek vagytok ti, mongolFidióták, Magyarország genetikai selejtjei.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 11:00:54

@antiindex: A gulag egy példa. Pol pot? Mao? Krími tatárok?

pista1872 2022.02.07. 11:12:10

@nemecsekerno_007:

k.blog.hu/2021/10/01/ezert_nem_utal_brusszel_hezagos_intezmenyrendszer_felugyelne_az_unios_milliardokra?full_commentlist=1#c40949476

nyuszika.

1) Annyit, mint Mészáros a magyar történelemben még soha senki nem lopott. az Orbán qrmány nagyságrendekkel, velejéig korruptabb maffiaqrmány az összes valaha volt kormányhoz képest, beleértve akár a Kádár-rendszert is . ilyen nagyüzemi lopást senki nem csinált. a Rákosi-rendszerben például egyetlen ember sem volt olyan gazdag, mint Mészáros. Mészáros a nulláról lett a leggazdagabb magyar, miközben semmi mást nem csinált, mint közpénzeket lopott. mert uyge nem hiszed el, hogy gázszerelésből lett milliárdos? meg ugye nem gondolod, hogy a gázszerelő abból lett gazdag, hogy valami szeniális startupot csinált? nem mellesleg miféle startup, mit csinál? nem tudsz semmit mondani, amihez ez az ostoba gázszerelő értene, és milliárdos üzlet. nem tudsz semmit mondani, amit a cégei előállítottak volna. vagy amit Tiborcz előállított volna. egyetlen büdös terméket, szolgáltatást nem tudtak újonnan behozni az üzleti életbe, mindig csak lopni, leépíteni, rombolni, lefölözni tudtak. semmiféle értéket nem állítottak elő soha a jó büdös életükben ez az ingyenélő, tolvaj selejt banda. nem mellesleg a zIndexet is csak ellopni és leépíteni tudták, nézd meg, hogy megcsinálták, hogy még szarabb lett, mint valaha volt.

2) Ha 2010 előtt loptak valamennyit, akkor volt 10 évetek, saját rendőrségetek, ügyészségetek, saját Pol Pototok, saját bíróságotok volt, saját Handó Tündétek. minden hatalmi ágat maga alá gyűrt a Führeretek. Kit tudtak bíróság elé vinni? szinte senkit. ha ezt 10 év alatt nem sikerült a Fidesznek ilyen óriási erőforrásokkal, és semmi akadállyal, akkor 2010 előtt elmondhatjuk, hogy alig loptak.

ennyike, te kis mongolFidióta genetikai selejt. már röhejes az, hogy mekkora ordas baromságokat ismételgetnek az elavult kis Habony droidok a neten.

azért szavaztok a Fideszre, mert ti vagytok az ország legsötétebb, idióta, elmebeteg pszichopata rétege. a zsákfalusi selejt.

pista1872 2022.02.07. 11:22:09

@tiltsál ki te gyökér:

lepcsohazonkivul.blog.hu/2022/01/15/elo_a_farhattal/full_commentlist/1#c41150252

"Felépítették a hungexpót. Nem megkapták a vadászok az egymilliót fejenként."

Hát ezt mondom, te elmebeteg, éppen ez az. Pedig még a pénz kiosztása a vadászoknak is kevésbé lett volna hülyeség, mint a vadászkiállítás.

De hát ezt egy olyan elmebeteg, genetikai selejt mongolFidióta, mint te, hogy is fogná fel?! TI vagytok a magyar hgenetikai selejt, az ország legalja, a hulladék.

pista1872 2022.02.07. 12:03:48

@tiltsál ki te gyökér:

beirokonyv.blog.hu/2021/10/02/sorvezeto_a_vadaszati_vilagkiallitas_megitelesehez?full_commentlist=1#c40952862

hát ezt egy olyan embernek, akinek van legalább 90-es IQ-ja, nem kell magyarázni. neked nem is érdemes megmagyarázni, mert neked nincs ennyi IQ-d. a mongolFidióták már csak ilyenek. no de másoknak, pedagógiai céllal megmagyarázom, úgyis meg fogod még kapni ezt a kommentet párszor.

szóval.

1) az, hogy a 70 milliárdot osszák ki a vadászok között, akik biztos nincsene 70 ezernél többen, és így kapnak fejenként 1 milliót, csak mint olyan ötletet mondtam, hogy ha már mindenképpen a vadászatot akarja támogatni az Orbán-qrmány.

Na, most:

A) Ez mindenképpen jó 70 ezer vadásznak, ami sokkal több, mint az 1db Semjén, vagy a pár strómanja, aki ellopja.
B) Az ország többi részének még azért is jobb, mert a 70 ezer vadász nem fog máltai jachtot venni belőle, meg nem fogja Dubrovnikban elkurvázni. legalábbis nem mind. több marad az országban.
C) a vadászoknak lehet ezt nem a semmiért is odaadni, hanem teljesítményért, kilőtt vadakért, elvégzett munkáért. Semjén Csóti meg hát a 70 milliárdért legfeljebb Orbánt tudja leszopni, de az nekünk nem jó semmire

2) 70 milliárdot egyébként a vadászaton kívül egy csomó fontos dologra lehetett volna költeni, mint például oktatás, egészségügy, és hasonlók.

de hát a mongolFidióták ezt nem fogják fel, nekik valamiért csak az a jó, ha Orbán strómanjai ellopják a pénzt, aztán eldubajozzák, adriázzák, kokózzák, kurvázzák, jachtozzák, meg hasonlók. hogy ez nektek miért jó, ti miért tapsoltok ennek, miért erre szavaztok, azt nem tudom.

de hát ezek vagytok ti, mongolFidióták, Magyarország genetikai selejtjei.

antiindex 2022.02.07. 12:31:54

@tiltsál ki te gyökér: ott még táborok se voltak. még kevésbé hasonlítható a haláltáborokhoz, te nyomorult, náci idióta!

tiltsál ki te gyökér 2022.02.07. 12:34:45

@antiindex:
Hol nem voltak táborok te anyád szarja?
Pol Pot áldozatai egész biztos boldogan haltak meg, mert nem gázkamra volt, hanem agyonverés. Tök más.
Csapták volna anyádat a fához csecsemőként, szebb lenne a világ...
Ha fogalmad sincs a történelemről akkor ne ugass matyi.
Baszki, miért is lenne fogalmad a Toldiról sincs.

antiindex 2022.02.07. 13:08:00

@tiltsál ki te gyökér: Kambodzsában max 2 millió ember halt meg, ez tényleg nagyon felső becslés. És ebben a háború áldozatai is benne vannak. Ezt tehát hasonlítsd akkor a náci 70-80 millióhoz. Szerinted a 2 millió a nagyobb, mint a 70 millió. Mert te egy elmebeteg vagy.

Mondom. Idióta vagy, sötét vagy, elmebeteg vagy. Ezért vagy náci.

Csapták volna anyádat a fához csecsemőként, szebb lenne a világ...
Ha fogalmad sincs a történelemről akkor ne ugass!

antiindex 2022.02.07. 13:18:45

@tiltsál ki te gyökér:

Eszerint az oldal szerint Kambodzsában börtönökben és haláltáborokban 14-17000 ember halt meg.

www.theholocaustexplained.org/what-was-the-holocaust/what-was-genocide/the-cambodian-genocide/

Te ezt a max 17 ezret hasonlítod a 6 millió kivégzett zsidóhoz a nácik alatt. Szerinted a 17 ezer több, mint a 6 millió.

Azért vagy náci, mert egy elmebeteg, húgyagyó, totálkáros genetikai selejt vagy.

nemecsekerno_007 2022.02.07. 14:06:12

@pista1872: és még hazudtok is. Pofátlanul, gátlástalanul. Megnézted már a pedo listát?!

nemecsekerno_007 2022.02.07. 14:07:59

@tiltsál ki te gyökér: Felesleges leállni velük márászkodni, majd az újabb 2/3 megteszi helyettünk.

Lobra · http://ross-satyr.blog.hu 2022.02.09. 02:17:42

A tény, hogy a közel kétezer megnyitás következtében rettentő sok, több mint 80 észrevétel özönlött ide - tekintsünk el a trágárságoktól és szélsőségektől - arra enged következtetni, hogy a bejegyzésem szövege, de legalább a linkje kikerült egy sokkal szélesebb körben hozzáférhető felületre. Örülök a dolognak, és távol álljon tőlem, hogy akár egyetlen hozzászólást is eltüntetni szándékoznék, hiszen a mai valóságunkat jellemzik. Egyetértek, hogy bizonyos számadatok becslése során talán körültekintőbb lehettem volna.
süti beállítások módosítása