HTML

Satyrblog

Eredeti célom többek között amatőr alkotók szépirodalmi jellegű szövegeinek közreadása volt, ezek azonban egy bizonyos idő után az azóta megszűnt Faragóműhely nevű blogomba kerültek. Szerepelnek továbbá bevált kedvteléseim (labdarúgás, matematika, zene, nyelvek,...) köréből származó, remélhetően vitát is kiváltó bejegyzések, rövid aktuálpolitikai észrevételek. Ha úgy gondolod, hogy egy saját bejegyzésed jól illeszkedhet a blog jellemzőihez, a látogatók ízléséhez, küldd el a következő címre: miklos.varkonyi@gmail.com

Címkék

ady (1) ajovoemlekei (1) akadémia (1) alak art (1) állami támogatás (1) állatok (1) angol (15) átirat (1) ballada (1) britten (6) dalszöveg (15) divat (1) e.a.poe (1) életrajz (1) erotika (1) Európai Unió (1) felekezet (1) félrefordítás (1) felsőoktatás (1) finanszírozás (1) francia (1) frank zappa (1) futball (7) gól (1) győzelmi harsonák (1) hatod (1) hozzászólások (1) humor (24) ihlet (1) ingyenes (?) köznevelés (1) interjú (1) inverz (4) irónia (2) iskolakezdés (1) játékvezetés (3) jeszenyin (1) József Attila (1) kästner (1) képviselő (1) kipling (1) kivonat (1) klímakatasztrófa (1) könyvnap (1) kooperáció (9) környezet (1) koronavírus (3) korszerű tanszerek (1) Kozmosz (1) központozás (1) kritika (1) kultúra (6) leshelyzet (1) limerick (1) link (1) logika (1) madarak (1) magánkiadás (1) matek (1) matematika (1) mentőakciók (1) műbírálat (4) műfordítás (29) musical (1) német (3) népfelkelés (1) női BL (1) nyelvtan (1) nyereség (1) nyitási propaganda (1) orosz (1) ötvenhatos villamos (1) óvatosság (1) párbeszéd (1) philip sidney (1) poet (1) póker (1) politika (25) próza (1) radikalizmus (1) rejtvény (1) rezsidolgok (1) robert frost (1) ross satyr (18) sorozat (1) spanyol futball (1) sport (1) suzanne vega (2) szabálykönyv (1) szatíra (21) színház (1) szóhasználat (1) szonett (5) szonettkoszorú (1) szövegalkotás (1) szövegminőség (1) tankötelezettség (1) tanulmány (23) televízió (1) tender (1) tennyson (1) tesztelés (1) UEFA (1) újév (1) ujjgyakorlatok (12) üres struktúra (1) választás (5) vallás (1) valószínűségszámítás (1) VAR (1) vegyes rímképlet (1) vers (36) versenykiírás (1) videóasszisztens (1) videóklip (1) vita (6) western (1) xilofongyár (12) zene (9) zöldségek (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Lobra: Most 2022. március elseje van, 19:00 óra, és a megfelelő kijelző azt mutatja, hogy ezt a bejegyzés... (2022.03.01. 19:02) A Duna-kanyar gyöngyszeme
  • Lobra: A tény, hogy a közel kétezer megnyitás következtében rettentő sok, több mint 80 észrevétel özönlöt... (2022.02.09. 02:17) Néhány szubjektív mondat a vagyonokról
  • Lobra: A rezsiköltség-megtakarításokat végső soron a fogyasztónak kell megfizetnie például azért, mert a ... (2022.02.06. 12:47) Rezsigazdálkodás - korábban és jelenleg
  • Lobra: Köztudott, hogy az ez évi férfi labdarúgó Európa-bajnoki döntő meccseinek egyik helyszíne Budapest... (2021.04.08. 19:59) Reszkess, koronavírus!
  • Ross Satyr: Az EU az egyes tagországokra bízza a döntést, vagyis elkerülhetetlen egy sokoldalú egyeztetés, ame... (2019.04.30. 11:59) Óraátállítás

Linkblog

Soro(zato)s inzultáció

2017.09.29. 17:29 Lobra

soros-terv.jpgAz Index portál értesülése szerint a kormányközeli Magyar Idők megszerezte a hamarosan útjára bocsátandó következő Nemzeti Konzultációban szereplő állítások sorozatát, amelyekkel kapcsolatban a konzultáltaknak két-két reagálás közül lesz majd lehetőségük választani. Az alábbiakban ezeket a számozott állításokat veszem sorra, és ahol jónak tartom, megjegyzéseket fűzök hozzájuk, eltérő színnel és eltérő betűtípussal.

  1. Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is.

Mit kell tennie a Soros-terv szerint „Brüsszelnek”, ha egy adott évben a két térségből az Európai Unió területére nem hajlandó betelepülni legalább egymillió bevándorló, hanem csak kevesebb?

  1. Soros György brüsszeli vezetőkkel együtt azt is tervezi, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.

Egyrészt nem minden EU tagállam rendelkezik határvédelmi kerítésekkel, különösen azok nem, amelyek összes szomszédja is EU-tagállam, másrészt az állítás nem tér ki arra, hogy ilyen esetben a tagállamoknak vajon más országok kerítéseit kell-e lebontaniuk.

  1. A Soros-terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettel a kelet-európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie.

Egy tervben, a fogalom definíciója szerint, nem lehet előírni kötelező tevékenységeket. És vajon miben kellene részt vennie Magyarországnak, a szétosztásban? Hiszen az állítás csak ezt az egyetlen tevékenységet említi.

  1. A Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt.

Nem lesz könnyű arra kötelezni a tagállamok többségét, hogy minden bevándorló anyagi támogatásához forintra váltsa be a saját nemzeti valutáját, amelyet majd a bevándorlóknak természetesen vissza kell váltaniuk, ha használni szeretnék.

  1. Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.

Először is az egyes tagállamok büntető törvénykönyve nem azonos szankciókat ír elő a szintén eltérően megszövegezett büntetőjogi tényállásokra. Másodszor pedig: mihez képest enyhébbet?

  1. A Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.

Nem zárható ki, hogy egy illegális bevándorló anyanyelve megegyezik a bevándorlási célország nyelvével. Azt meg fizikailag elég nehéz elérni, hogy amennyiben a bevándorló legális, akkor ugyanez a nyelv ne szoruljon háttérbe. Nem könnyen képzelhető el a kultúra részét képező zene, tánc, népművészeti kézműipar, sport háttérbe szorulása sem, önmagához képest.

  1. A Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

Hogyan ellenezheti egy ország a bevándorlást, mint olyat, amelyből havonta sok ezer saját állampolgár távozik, hogy bevándorlóként éljen egy másik országban?

Következtetés: Minden itt szereplő állítás tartalmaz egy vagy több, kisebb vagy nagyobb megfogalmazási pontatlanságot. Már ebből is az vonható le, hogy a „konzultáció” felelősei maguk sem vették elég komolyan a feladatukat. Mi várható akkor azoktól a laikus állampolgároktól, akiknek nem lesz módjuk szabad szövegben kifejteni a véleményüket, ahogy az a valódi konzultációk esetén szokás, hanem csak a választható, nyilván hasonló gondossággal megfogalmazott reagálások állnak a rendelkezésükre?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ross-satyr.blog.hu/api/trackback/id/tr9812911735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása